Organize’de “ organize fırsatçılık”

Organize’de “ organize fırsatçılık”

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan “ Organize Zehir saçıyor, Yetkiler uyuyor “ haberimize CİMER’den yanıt geld

27 Ekim 2019 - 02:30

Organize’de “ organize fırsatçılık”

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan “ Organize Zehir saçıyor, Yetkiler uyuyor “ haberimize CİMER’den yanıt geldi. CİMER’in atıksu kontrol ve analizlerinin 2 ayda bir yapıldığını söylemesi ise kafaları karıştırdı. Buna göre atıksu numunesinin hangi tarihte yapıldığını bilen gözü açık  firmalar bu durumu suiistimal ederek, Organizde, organize fırsatçılık yaparak, büyük bir çevre felaketine davetiye çıkarıyorlar. Konuyla ilgili CİMER’den gelen mesaj;

“2. Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma tesisleri çıkış (deşarj) noktasından Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliği çerçevesinde Müdürlüğümüz teknik personelleri gözetiminde Bakanlığımızca yetkilendirilmiş laboratuar firması tarafından iki ayda bir numuneler alınmakta ve analiz edilmektedir. Alınan numunelerin analiz sonuçları SKK Yönetmeliği Ekler bölümü Tablo 19: Karışık Endüstriyel Atıksuların Alıcı Ortama Deşarj Standartları Küçük ve Büyük Organize Sanayi Bölgeleri ve sektör belirlemesi yapılamayan diğer sanayiler kısmında belirtilen ilgili yönetmelik hükümlerine göre tüm parametrelerdeki (renk parametresi dahil) deşarj standartlarını sağlamıştır.

Bu bağlamda; bahse konu başvuru ile ilgili olarak 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne ait arıtma tesisinde işletmelerde ve Şahnahan deresinde, Müdürlüğümüz teknik personellerince denetim yapılmış olup 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün konu ile ilgili olarak 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelikler dahilinde hareket etmesi gerektiği belirtilmiştir.

 Ayrıca, kaysı tarımı ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekmektedir.”Denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Bülent Tüfenkci Etkisi!
İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Bülent Tüfenkci Etkisi!