Turgut Özal Üniversitesi’nde Başarı Meyveleri

Turgut Özal Üniversitesi'nde Başarı Meyveleri

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin Genç Şefleri 18. İstanbul Mutfak Günlerinde 6 Madalya ile Döndü.

11 Ocak 2022 - 18:33 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 17:36

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen 18. İstanbul Mutfak Günlerine Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri büyük bir başarı göstererek 6 madalya kazandı. Öğrenciler elde ettikleri başarıyı MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile paylaşarak takdim etmek üzere Rektör Karabulut’a ziyarette bulundular.

Yarışmaya 51 ülkeden firmalar ile yerli ve yabancı yarışmacıların yanı sıra dünya çapında 150 jüri üyesi katılım sağladı. Yarışmacılardan 70 dakikada 3 kors (başlangıç, ana yemek, tatlı) olmak üzere sunum yapmaları istendi. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğr. Gör. Hüseyin Deniz, Öğr. Gör. Yaşar Can Ataş, Şef. Mert Berk Apak’ın öncülüğünde yarışmaya katılan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencileri, moleküler mutfak ve modern Türk mutfağının dokunuşlarıyla yazılan özgün reçetelerin jürinin beğenisine sundu. 

MTÜ’ye 1 Altın, 3 Gümüş, 2 Bronz Madalya

‘Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’ olarak adlandırılan Uluslararası Gastronomi Festivalinin yarışma bölümünde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Melike Özyay ‘Kayısı Çekirdeği Unu ile Yapılmış Half Pizza’ tabağı ile altın madalya, Ömer Tevfik Avcı ‘Reyhan Soslu Zerden Tatlısı’ ile gümüş madalya, Aslı Kardelen Topçuoğlu ‘Bezelye Püresi Yatağında Peynir Dolgulu Acı Kayısı Çekirdekli Ravioli’ tabağı ile gümüş madalya, Kübra Kaldık  ‘Malatya Peynirli Safran Soslu Somonlu Tagliatelle’ gümüş madalya, Özgen Göçeri, ‘Gün Kurusu Kayısılı Levrek Sarma’ tabağı ile bronz madalya ve  Nasibe Alçin ‘Börülceli Pancar Soslu Somon’ tabağı ile bronz madalya kazandılar. 



MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret eden Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Kuluşaklı ve yarışma ekibi destekleri için Rektör Karabulut’a teşekkür ederken, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek tarafından destek ve katkılarından dolayı Rektör Karabulut için hazırladığı hediyeyi, altın madalya kazanan öğrenci Melike Özyay takdim etti. Karabulut öğrencilerin bu büyük başarının Malatya ve bölge için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Malatya’mızın yöresel ürünleri ile yaptıkları yenilikçi ve bir o kadar da lezzetli tabakları ile 6 madalyayı üniversitemize kazandıran tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu tür başarılara imza atması bizlere doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor ve bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Öğrencilerimizi üretmeleri için her zaman teşvik edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz