Bizi Güçlü Kılan, Hoşgörümüz ve Kardeşliğimizdir

Bizi Güçlü Kılan, Hoşgörümüz ve Kardeşliğimizdir

Cumhuriyet Örnekköy Mahallesindeki Cem Evi Yaptırma Derneğinin aşure programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir.Bizi ayakta tutan yegâne güç; hoşgörümüz ve kardeşliğimizdir.” diye konuştu.

27 Ağustos 2021 - 23:34

Bizi Güçlü Kılan, Hoşgörümüz ve Kardeşliğimizdir

Cumhuriyet Örnekköy Mahallesindeki Cem Evi Yaptırma Derneğinin aşure programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir.Bizi ayakta tutan yegâne güç; hoşgörümüz ve kardeşliğimizdir.” diye konuştu.

Cumhuriyet Örnekköy Mahallesinde ki Cem Evinde organize edilen aşure programına; Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, CHP İl Başkanı Enver Kiraz,İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan,AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Cem Evi Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Önder Öztürkoğlu, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün yer aldığını ifade eden Cem Evi Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Önder Öztürkoğlu, “ Muharrem Ayı paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün ilahi bereketi ve feyzinin yanı sıra, ‘Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi Aşure Günü’nün Tüm İslam Âlemine ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu özel günde kaynayan kazanlarda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Muharrem Ayı ve Aşure Günü mübarek olsun. Tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Cumhuriyet Örnekköy’de yapımı devam eden Cem Evinden dolayı Cem Evi Yaptırma Derneği ile katkı sunan herkese teşekkürlerini sunan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, “Hiç kimseyi inancından, ırkından, düşüncesinden ve cinsiyetinden dolayı kınamamalıyız, hepsine saygı göstermeliyiz.Kimseyi kul olarak yargılama hakkına sahip değiliz, kulu yargılama hakkı yalnızca Cenabı Allah’ındır, aksini yaptığımız takdirde şirke gireriz, şirkte Kuran-ı Kerimde en büyük günahlar arasında yer almaktadır. Aşuremizin birliğimize ve beraberliğimize katkı sağlamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise aşure programıyla vatandaşlarla bir araya gelmelerini sağlayan Cem Evi Yaptırma Derneğine teşekkürlerini sundu.

Muharrem Ayı’nda tutulan oruçların hak katından kabul olmasını dileyerek etkinliğe katılanlara teşekkür eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar iseMuharrem Ayının manevi havasının Yeşilyurt’taki birlik ve beraberlik ruhuna güç kattığını söyledi.

Cumhuriyet Örnekköy’ün modern, nezih ve güzel bir Cem Evine kavuşması için tüm desteği verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhuriyet Örnekköy Mahallemizdeki Cem Evi Yaptırma Derneğinin aşure programında mahalle sakinlerimiz ve gönül erleriyle bir araya gelmekten büyük bir onur duymaktayız. Bölgemize ve mahallemize güzel bir Cem Evi kazandırmak adına yaklaşık üç yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Eşref dedeyle konuşurken ‘ bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır” diye sohbetimiz oldu. Cem Evi için Cem Evi Yaptırma Derneğimiz ile mahalle sakinlerimizle ortaklaşa çalışıp, birlikte hareket ederek güzel bir eserin ortaya çıkması için birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ediyoruz.Bölgemize her yönüyle fonksiyonel ve modern bir Cem Evini inşallah hep birlikte kazandıracağız. Binanın geri kalan yapım işleri tamamlandıktan sonra hizmete sunacağız, burada önemli olan birlikte ve dayanışma ruhuyla hareket etmektir. Yeşilyurt’un her mahallesinde bu dayanışma ve birliktelik vardır.Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimizdir. Cem Evinide işte bu birliktelik ruhumuzla gerçeğe dönüştüreceğiz.” dedi.

Kerbela olayının tüm Müslümanların ortak acısı ve hüznü olduğunu belirten Başkan Çınar, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin efendimiz ve ailesinin Kerbela’da katledilişinin yıldönümünde derin bir hüzün içerisindeyiz.Cenabı Allah böyle acıların ve hüzünlerin tekrarından hepimizi muhafaza etsin, yaşadığımız zor ve sıkıntıları günleri aşmamızda bu mübarek aylar hürmetine hepimizin yardımcısı olsun.Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız.Sevgi ve hoşgörünün aşamayacağı hiçbir sıkıntı yoktur. Aramızdaki farklılıklar ise hepimizin zenginliği ve güzelliğidir. Bizleri bir araya getiren en büyük güç; sevgi ve hoşgörü bağıdır. Muharrem ayını ve Kerbela’yı anlamak istiyorsak kardeşliğimize sahip çıkmamız, birbirimizi hoşgörü içinde kucaklamalıyız.Sevincimizi ve hüznü hep birlikte yaşıyoruz.Mübarek Muharrem ayının sembolü olan aşure ise birliği, beraberliği ve kardeşliği yansıtmaktadır.Birbirimize olan inancımızı bu tür etkinlikler sayesinde daha da güçlendirip, geleceğe hep birlikte daha umutlu bakıyoruz.İlçemizin farklı bölgelerinde düzenlenen bu tür organizasyonlar, toplumsal dayanışma ruhuna ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesine önemli katkılar sunmaktadır. Bu mübarek aylarda oruçlarımızla, ibadetlerimizle, ikramlarımızla daha da anlamlı hale gelen aşure gününden ve Muharrem ayından en iyi şekilde istifade etmeliyiz. Böylesine anlamlı ve güzel bir programda bizleri kıymetli hemşehrilerimizle bir araya getiren Cem Evi Yaptırma Derneği Başkanımıza ve Yönetimine şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tüm misafirlere aşure ikramında bulunuldu.
 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz