Başkan Bingöl’ün 15 Temmuz açıklaması

Başkan Bingöl’ün 15 Temmuz açıklaması

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yılı dolaysıyla bir açıklama yaptı. Bingöl mesajında;

14 Temmuz 2020 - 17:56

                                                                                                                                   

Başkan Bingöl’ün 15 Temmuz açıklaması

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yılı dolaysıyla bir açıklama yaptı. Bingöl mesajında;

“Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesine yönelik Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümündür. Milletçe bu destansı direnişin gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu gurur ve coşkuyu yaşayan ve bizlere yaşatan Aziz Milletimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bu şanlı mücadelede kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.

Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin saygıdeğer aile bireylerine sonsuz minnetle şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz; Türk Milletinin karşısına çıkan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir. Milli iradesinin, varoluşunun temel dinamiği olduğunun tüm dünyaya bariz bir mesajıdır.

15 Temmuz gecesi tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen Aziz Milletimiz, bölgesinde dünyada ve mazlum İslam âleminde gönül büyüğü, abi ve hami konumuna gelmiştir.

Şüphesiz ki bu ulvi amaçlarla tarih sahnesindeki yerimizi almaya çalışırken üzerinde yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü olabilmenin temel koşulunun mazimizi ve istikbalimizi doğru okumamız olduğunun asla unutulmaması gerekmektedir. Bu bağlamda 15 Temmuz'u bütün kodlarıyla öğrenmenin ve bunu bir tarih bilinciyle değerlendirmeye tabii tutmanın kaçınılmaz bir gereklilik olduğu görülmektedir.

Daha 100 yıl önce vatanımıza karşı başlatılan mütecaviz hamlelerin nasıl uluslararası paylaşım savaşına dönüştüğü acı gerçeğini hafızalarımıza kazımamız gerekmektedir.

Zira bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, vatanımızın bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik bazı emellerden ve beyhude gayretlerden vazgeçilmediğini teyit etmektedir.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişimi de dahil olmak üzere ülkemizi ve milletimizi hedef alan menfur saldırılar bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Şüphesiz ki Türk Milletini tarih boyunca payidar kılan yüce değerler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ve benzer badireleri aşmamızı sağlayacaktır.

Yöntemleri ne olursa olsun, kullandıkları piyonlar kim olursa olsun hiç kimse, fetö gibi hiçbir habis yapı vatanımızın bütünlüğünün ve milletimizin birliğinin bozulmasına dair kötü emellerine asla kavuşamayacaktır.

Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

Yaşayan gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.

Bu süreçte sağlık çalışanları hem görev yerlerinde hem de direnişi merkezlerinde ve caddeler de 15 Temmuz ruhuna uygun olarak mücadele etmişlerdir.

Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, istiklali ve istikbali uğruna en değerli varlıkları olan eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini, babalarını ve annelerini şehit veren Aziz Şehitlerimizin saygıdeğer ailelerine sonsuz minnetle şükranlarımı sunuyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz