Okul Müdürleri toplandı

Okul Müdürleri toplandı

Malatya'da, merkez ilkokul, ortaokul ve lise müdürleri ile toplantı düzenlenerek, beslenme dostu okullara başarı belgeleri verildi.

03 Ekim 2019 - 21:53

Okul Müdürleri toplandı

Malatya'da, merkez ilkokul, ortaokul ve lise müdürleri ile toplantı düzenlenerek, beslenme dostu okullara başarı belgeleri verildi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sene başı toplantısına, Vali Aydın Baruş, Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçesi'nde bulunan okulların müdürleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Aydın Baruş, " İnsanı inşa etmek, medeniyetimizi ihya etmek, geleceği kuracak nesilleri yetiştirmek sizlere emanet dolayısıyla bu emanetin şuurunu, sorumluluğunu hissetmeniz, fedakarlık yapmanız gerekiyor. Eğitim kalitesi için güvenli okullarda sağlıklı nesiller, donanımlı bireyler yetiştirilmesinde okul ve çevre güvenliği çok önemli. Okul çevre duvarları, okul çevre aydınlatmaları, metruk binalar konusunda emniyet güçlerimiz, okul güvenlik personeli ile birlikte okul yöneticilerimiz gerekli kontrolleri yapmalılar" ifadelerini kullandı. Okulu güvenlik görevlileri, özel güvenlik, güvenlik koordinasyon görevlileri okul çevresinde dolaşan riskli kişilerle, çocukları rahatsız edecek şahıslarla ilgili duyarlı olunmasını isteyen Vali Baruş, "Üzücü olaylara meydan vermeyelim. Okullarda çalışan görevlilerin güvenlik soruşturmasını mutlaka yaptırılmalı. Öğrencilerimizin trafik eğitim alması, okul servis ve çalışanın bilgilerinin bulundurulması, okul servis ve çalışanın da aynı şekilde güvenlik soruşturmalarının yapılması, okul servislerinin denetimi emniyet güçlerimizle birlikte okul yönetiminin sorumluluğunda. Öğrencilerin korunmasında bağımlılığa karşı dikkatli olmalıyız, rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizi bağımlılıktan korunma konusunda bilinçlendirme çalışmalarına önem verecek. Ayrıca okul çevresinde bulunan umuma açık yerler, internet kafeler, seyyar satıcılar, büfeler ve sigara satışı yapan yerler konusunda duyarlı olmalısınız. Okul müdürü okul çevresindeki gelişmeden haberdar olmalı. Geleceğin bireyleri var olan bilgileri kullanma, analiz etme, yeni çözümler geliştirme, aklını ve enerjisini optimum kullanmaya odaklanmalıdır. Her birey saygıdeğerdir, öğrenciye değer verin. Her birey kendine özgüdür, her öğrenciden aynı başarıyı beklemeyin. Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmesin fırsat tanıyın. Kişilik sahibi geleceğe inanan güçlü ve başarılı bireyler yetişmesini sağlayacak olan sizlersiniz" şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz