Ziyan olmasın şifa olsun

Ziyan olmasın şifa olsun

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası kapsamında 862 bin TL’lik ilaç, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İnsani Yardım Vakfı’na teslim edildi.

26 Şubat 2021 - 15:36

Ziyan olmasın şifa olsun

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası kapsamında 862 bin TL’lik ilaç, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İnsani Yardım Vakfı’na teslim edildi.

Nisan 2019’dan bugüne kadar Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı organizasyonunda yaklaşık 8 Milyon TL’lik ilaç toplanarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ziyan Olmasın Şifa Olsun Kampanyası ile birlikte bugün itibariyle toplanan 862 bin TL’lik ilaç ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binası önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katılımıyla düzenlenen törenle İHH Malatya Şubesi’ne teslim edildi.

İlaç yardımı töreninde açıklamalarında bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, “Geleneksel hale gelen ve hemşerilerimizin büyük katkısıyla ciddi bir ilaç bağışında bulunuluyor. Bu ilaçları hem eczacı arkadaşlar hem de bizim Esenlik marketlerimizde toplanıyor. Aile Sağlık Merkezleri’nde kutularımız var. Vatandaşlarımız ilaçlarını oraya teslim ediyorlar. Arkadaşlarımız bu ilaçları topluyorlar. Getirip buraya cinsine göre ayrıştırıyorlar. Ayrıştıktan sonra reçete karşılığında vatandaşlarımızı bu imkândan faydalandırıyoruz. Özellikle İHH ile yurt dışına, savaş mağdurlarına ve oradaki kardeşlerimize bunları gönderiyoruz. Bugün göndereceğimiz ilaçlar sadece 862 bin TL’lik değerdedir. 2019 Nisan ayından bugüne kadar Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 8 Milyon TL’lik burada ilaç toplandı. Bu ilaçlar hem vatandaşlarımıza hem de yurt dışındaki savaş mağdurlarına ulaşmış oldu. Ben burada özellikle çalışma arkadaşlarıma ve buna katkıda bulunan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum” sözlerini ifade etti.

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise yapılan ilaç yardımından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Ne zaman insanlık adına bir çalışma yapalım desek hep yanımızda hissettik. Bugünde başkanımızla savaş mağdurlarına ilaç göndermek için bir aradayız. Bazen ne fark eder ki bu yaptığınız şeyler diye düşünülebiliyor ama emin olun ki insanlık adına atılan her adım başka insanların kurtuluşu için çok şey ifade ediyor. Kolu bacağı kopmuş veya hastalıktan kıvranan bir çocuğuna ağrı kesici vermeyen bir anne için bu çok şey ifade ediyor. Dolayısıyla Selahattin Başkanımızın hassasiyeti bazı insanların

derdine derman oluyor. Şehrimiz adına bir taraftan şehri imar etmeye çalışan bir taraftan insanların dertleriyle dertlenen böyle bir ekip olduğunu görmemiz bizleri onurlandırıyor ve sevindiriyor. Ramazan ayı için yapılan hazırlıklara şahit oldum. Ramazan ayında insanlar sıkıntı yaşamasın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gayretini ve yapmış oldukları çalışmaları gördüm. Şehrimiz adına sevindirici. Tekrar Başkanımıza bu yolda rabbim yardımcısı olsun diye dualarımızla yanında olduğumuzu söyleyerek teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, uzun zamandan beri birlikte çalıştıklarını ve insanlığın menfaatine olan bütün çalışmalarda da yer alacakların söyledi. Başkan Gürkan, “ Hemşerilerimizin özellikle evlerinde kullanmadıkları ilaçları bizim eczanemize bağışta bulunarak, bu bağışta bulunan ilaçlarında yine bizim buradaki eczacılar ve sağlık personelimiz tarafından gerekli sınıflandırmalar yapıldıktan sonra ilgili kutularla ambalajlanıp kolilere koyulup ilgili yerlere ulaştırılması noktasında İHH ile ortak bir çalışma içerisindeyiz. Bugüne kadar 8 Milyon TL’nin üzerinde ilaç toplandı. İhtiyaç duyulan yerlere gönderildi. Yaklaşık 10 Milyon TL’lik ilacın periyodik aralıklarla İHH ile Doğu’da, Güneydoğu’da ve Suriye’deki mülteci kardeşlerimize gönderimi gerçekleştirildi. Kardeşlerimizin sağlığını korumak ve onlara bir nebze olsun yardımda bulunmak maksadıyla yapılan bu çalışmalardan dolayı Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanımıza ve bu ilaçları ilgili yerlere götüren İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu ilaçlar ihtiyaç duyulan yerlere gönderiliyorsa bile bizim sağlık personellerimiz, doktorlarımız gerek saha taramasında gerekse alan taramasında görmüş oldukları hasta muayene sırasında eğer ihtiyaç duyarlarsa bu ilaçların aynı zamanda bizim doktor ve hemşirelerin yaptığı sağlık taramasında da ilgili ihtiyaç duyulan hemşerilerimize verildiğine buradan ifade etmek istiyorum. Bu yardımı bu duruma getiren bütün hemşerilerimize ve ulaşması noktasında gayret gösteren Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yurt dışındaki ihtiyaç duyulan kardeşlerimize iletilmesini sağlayan İHH Şube Başkanımız Ömer Derin Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz