Malatya Valiliği Elif Kölük’e  teslim edildi

Malatya Valiliği Elif Kölük’e  teslim edildi

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Gazi İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Elif Kölük’e teslim etti.

24 Nisan 2021 - 00:09

Malatya Valiliği Elif Kölük’e  teslim edildi

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Gazi İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Elif Kölük’e teslim etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin kuruluşunun 101. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Elif Kölük’e Şehit Elif Livan Anaokulu öğrencisi Mert Şaner Gür eşlik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü, öğretmen ve veliler ile birlikte Valilik Makamına gelen Gazi İlkokulu öğrencisi Elif Kölük’e Vali Baruş temsili olarak valilik koltuğunu devrederek başarılar diledi.

Vali Aydın Baruş makam koltuğunu Elif Kölük’e bırakırken yapmış olduğu konuşmasında, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması münasebetiyle Elif makam koltuğumuza oturdu. Böyle güzel bir günde zeki ve parlak bir öğrencimizin geleceğin yöneticisi olarak burada bulunması beni çok mutlu etti. İnşallah Elif disiplinli bir şekilde çalışır ve Atatürk’ümüzün kurduğu bu Cumhuriyete layık bir evlat olur.  Sonuçta da inşallah Vali olur ve ülkemiz için çok güzel işler yapar. Şimdi de Elif’in vereceği talimatları yapacağım” diyerek sözü Valilik Makamında oturan Elif’e bıraktı.

Küçük Vali Elif ise yapmış olduğu konuşmasında; “Öncelikle koltuğunu bana devreden Sayın Valimiz Aydın Baruş’a teşekkürlerimi sunuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını biz çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Maske-Mesafe ve Temizlik uyarılarında bulunan Küçük Vali Elif Kölük, halkımızı duyarlı olmaya davet etti. Ayrıca sokak hayvanlarının da beslenmeleri için kolaylıklar sağlanmasını talep eden Küçük Vali Elif, ‘Vali olarak neyi değiştirmek isterdin’ sorusuna “Hastanelerde tedavi gören hasta çocukların eğitim ve oyun ihtiyaçlarının karşılanmasını isterdim” diyerek yanıt verdi. Gelecekte de Veteriner Hekim ve Arkeolog olmak istediğini söyledi.

Pandemi nedeniyle halkımızın dikkatli olmasını, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını ayrıca kalabalıklardan uzak durmalarını söyleyen Vali Baruş, Küçük Vali Elif’e hitaben; “Valilik makamında seni tanımaktan büyük mutluluk duyduk, inşallah ilerde çok başarılı bir veteriner, çok başarılı bir yönetici olursun. Özellikle ilgini çeken alanlarda çok güzel mesafeler alırsın. Önemli olan disiplinli çalışmak ve yaptığın işi sevmek. Çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum. İyi bir evlat ve iyi bir genç olacağına yürekten inanıyorum. Anne babalarımızın bizlerden beklentisi iyi bir insan olmak, insanlara faydalı bir birey olmak ve onların gurur duyacağı herkesin örnek gösterdiği bir kişiliğe sahip olmaktır. Ben de senin başarılı olacağına yürekten inanıyorum, gözlerindeki ışıltı buna işaret ediyor” dedi.

Bugün 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının İstiklal Savaşı sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisini açmalarının 101. Yılı ve Atatürk bu günü çocuklara armağan etti diyen Vali Baruş, Pandemi nedeniyle bu önemli günü coşkuyla kutlayamadıklarını belirtti.

Son olarak Şehit Elif Livan Anaokulu öğrencisi Mert Şaner Gür’ün İstiklal Marşını okumasının ardından Elif ve Mert’e çeşitli hediyeler veren Vali Aydın Baruş çocukların bayramlarını tekrar kutlayarak ailelerine ve öğretmenlerine başarılar diledi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz