As Başkan Mercan’dan YKS’ye girecek öğrencilere başarılar...

As Başkan Mercan’dan YKS’ye girecek öğrencilere başarılar temennisi

25 Haziran 2021 - 00:09

As Başkan Mercan’dan YKS’ye girecek öğrencilere başarılar temennisi

YEŞİLDER(Yeşilyurt Eğitim Derneği)  AS Başkanı Ahmet Mercan, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak YKS’ya (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girecek öğrencilere başarılar diledi.

Eğitimin en önemli aşamalarından birisinin de gençlerin meslek tercihlerinin belirlendiği üniversite sınavı olduğuna dikkat çeken Mercan, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Ülkemizin geleceği olan sevgili gençlerimizin üniversite hayallerini belirleyecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  bu yıl 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

“Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli kriterlerden birisi eğitimdir. Bilim ve teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği günümüzde gelişmelere ayak uydurabilmek, olaylara daha geniş bir perspektiften bakabilmek ve çok yönlü düşünerek fikir üretebilmek ancak eğitim ile mümkündür. Eğitimin en önemli aşamalarından birisi de gençlerin meslek tercihlerinin belirlendiği üniversite sınavıdır.

“Bildiğiniz üzere tüm dünya ve ülkemiz koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir ve bu salgının olumsuz etkilediği alanların başında da eğitim gelmektedir. Devletimiz öğrencilerimizin kayba uğramaması için bu süreci on-line derslerle tamamlamaya çalışmıştır.

“Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaklaşan üniversite sınavını başarılı bir şekilde geçirmenin gayreti içerisinde olan öğrencilerimiz gelecekte hedefledikleri mesleğe ulaşmak için evde sıkı bir şekilde sınava hazırlanarak eksikliklerini tamamlamışlardır. Bu yüzden öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi, yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtarak başarılı olmaları en büyük dileğimizdir.

“Sevgili Gençler,

“Biliyoruz ki sizler daha aydınlık bir geleceğe sahip olabilmek için sınava büyük bir gayretle çalıştınız. Artık geriye yüksek bir motivasyonla sınava girmeniz kalmıştır. Sınav esnasında ne kadar rahat olursanız bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü daha rahat bir şekilde kullanacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz.     

“Bildiğiniz üzere Malatya’mız sadece üniversite giriş sınavlarında değil üniversite tercihinde de ön planda yer alarak eğitimde marka kent olma yolundaki kararlılığını sürdürmektedir.  Nitekim her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda büyük bir başarı elde ederek ilimizin başarı çıtasını daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum.

“Gençlerimizin güvenli, rahat ve sessiz bir ortamda sınava girmelerini sağlamak, sınav öncesi ve sonrası yaşanacak yoğunluğu ve koronavirüsün bulaşma riskini azaltmak amacıyla ilgili kurumlarımızca gerekli tüm önlemler alınmıştır.

“Sınava büyük bir gayret ve özveriyle hazırlanan tüm öğrencilerimizin ve destekleriyle her zaman evlatlarının yanında olan değerli velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz