Sarıoğlu: "Malatya bir öğrenci şehridir."

Sarıoğlu: "Malatya bir öğrenci şehridir."

21 Haziran 2019 - 17:51 - Güncelleme: 20 Temmuz 2019 - 07:48

Sarıoğlu: “Malatya bir öğrenci şehridir.”

Malatya nüfus yapısı göz önünde alındığında bir öğrenci şehri olduğuna dikkat çeken YEŞİLDER Akademi Başkanı Av. Çağrı Sarıoğlu “Şehrimizdeki öğrenci sayısı 300 bine yakındır ve bu sayı yaklaşık 30 kadar şehrimizin nüfusundan daha büyüktür. Eğitim çağındaki çocuklarımıza çözüm ortağı olmak için daha çok sosyal sorumluluk projeleri hazırlamalıyız.“ dedi.

SARIOĞLU “MALATYA ÖĞRENCİ ŞEHRİDİR.”

Geçtiğimiz haftalarda YEŞİLDER Akdemi başkanlığına getirilen çiçeği burnunda başkan Av. Çağrı Sarıoğlu, YEŞİLDER Akademinin hedef  ve amaçlarını Malatya Büyükşehir Gazetesine anlattı. Başkan Sarıoğlu “Dünya Kayısı Başkenti Malatya’nın aynı zamanda bir öğrenci şehri olduğunu da söyleyebiliriz. Malatya’da öğrenim gören öğrencilerin sayısı  300 binswn fazla. Bu sayı Türkiye’de yaklaşık 30 şehirin nüfusundan daha fazla. Ancak ülke genelinde başarı sırlamasına bakıldığında; eğitimde doğrusu iç açıcı bir noktada olmadığımız görülmektedir. YEŞİLDER Akademi olarak öğrenci kardeşlerimizin başarılarına ortak, sorunlarına çözüm olmak için yola çıktık.“ dedi.

“EĞİTİMİN 4. SAC AYAĞI STK OLAMALIDIR”

Her anne ve babanın çocuklarının en iyi eğitim alarak, iyi ve güzel meslek sahip olmaları için hiçbir fedakarlıklarından kaçınmadıklarını anlatan Başkan Sarıoğlu  “Milli, yerli ve toplumsal değerlere hassas, çalışkan bir nesil yetiştirmek için yola çıktık. Malatya’mızda nitelikli eğitimle, önce anne babasına, sonra Malatya’mıza daha sonra da ülkemize faydalı öğrencilerin yetişmesinde etkin rol almak istiyoruz. Eğitimin üç sac ayağı; Öğrenci, aile ve okuldur. Bir başka sac ayağı da eklenmelidir. Bu da Sivil Toplum Kuruluşlarıdır.” dedi.

MALATYA’NIN 1. ORTAK  NOKTASI EĞİTİM VE ÖĞRENCİ OLMALDIR.

Malatyalıların birinci ortak noktası eğitim ve öğrenciler olmalıdır. Ana okulundan üniversiteye giden çocuklarımızla daha yakından ilgilenmesi gerektiğini belirten Başkan Sarıoğlu “Öğrenci, aile, okul üçgeninin doğru işlev görmesi için çimentoya ihtiyaç duyulmaktadır. Biz bu çimentonun STK olduğuna inanıyoruz. YEŞİLDER Akademi olarak, çimento olmak görevini üstleniyoruz. “ şeklinde ifade etti.

Başkan Sarıoğlu, Malatya’nın önde gelen STK’larından biri olan YEŞİLDER’de görev almaktan mutluluk duyduğunu ve kendisine bu görevi layık gören YEŞİLDER Başkanı Mümtaz Toy ve yönetim kurulu üyelerini de teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz