İngiltere, Hırvatistan’ı tek golle devirdi

İngiltere, Hırvatistan’ı tek golle devirdi

EURO 2020 D Grubu'nda oynanan İngiltere-Hırvatistan maçını İngilizler 1-0 kazandı ve turnuvaya galibiyetle başladı. Bu sonuç iki ülke için de bir ilkin yaşanmasına neden oldu.

23 Aralık 2020 - 02:45 - Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 05:33

EURO 2020 D Grubu ilk maçında Wembley’de Hırvatistan’ı ağırlayan İngiltere, ikinci yarıda bulduğu golle mücadeleyi 1-0 kazanmayı bildi.

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçta İngiltere’nin oyun olarak rakibine üstünlüğü vardı. Maçın ikinci yarısına Hırvatistan etkili başlasa da, 56. dakikada Raheem Sterling’in attığı gol İngiltere’yi 1-0’lık galibiyete taşıdı. İngiltere tarihinde ilk kez grup maçlarına galibiyetle başlarken, Hırvatistan ise ilk kez sahadan puansız ayrıldı.

İngiltere, ikinci maçında 18 Haziran Cuma günü 22.00’de İskoçya ile karşı karşıya gelecek. Hırvatistan ise, aynı gün saat 19.00’da Çekya ile mücadele edecek.  Öte yandan Beşiktaş’ın stoperi Domagoj Vida, Hırvatistan formasıyla sahada 90 dakika mücadele ederken, 17 yıl 349 günlük İngiliz futbolcu Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu. Bu maçında en yüksek oranı fenomenbet ve blog sayfası olan fenomenbet giriş de yer aldı. 

İNGİLTERE YÜKLENDİ HIRVATİSTAN SAVUNDU

Karşılaşmanın 6. dakikasında Sterling’in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Phil Foden, ceza sahası çizgisi üzerinden uzak köşeye plase bir şut çıkardı. Ancak top direğe takılınca İngiltere net bir fırsattan eli boş döndü. Bu pozisyondan 3 dakika Sterling sol kanattan ceza sahası içine girdi. Şutunu çekmek üzereyken savunma topu kornere göndererek kritik bir müdahale ile tehlikeyi önledi. İngiltere’nin etkili oyununa karşın Hırvatistan organize atak geliştirmekte zorlandı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz