Vatandaş Artık Sandığın Gelmesini İstiyor

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz yazılı bir basın açıklaması yaptı.


Vatandaş Artık Sandığın Gelmesini İstiyor

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Yılmaz son aylarda yaşanan yüksek enflasyon ve halkın fakirleşmesinin büyük sorunları beraberinde getireceğini belirterek şu ifadelerde bulundu. 

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, her geçen gün yeni ve dramatik boyutlara ulaşıyor. Cumhuriyet tarihimizde görmediğimiz zamları bir gecede yapan bu iktidar, halkın yaşadığı fakirliği görmüyor ya da görmek istemiyor. Toplumun her kesimi maalesef, fakr-u zaruret içinde. Çiftçilerimiz, gübre, mazot başta olmak üzere üretimdeki ham maddelere yapılan insafsız zamların altında inim inim inliyor. Bu yetmezmiş gibi kredi borçlarından dolayı da, haciz kıskacında. Sizler, ithalat yaparak yabancı ülkelerin çiftçisini dolaylı olarak desteklerken, ülkemizin çiftçisine layık gördüğünüz bu muamelenin hesabı elbette bir gün sorulacaktır. Bu dönemde, işçilerimiz evlerine sadece ekmek götürmek için sabah dan akşama kadar alın teri dökerken, meclis de, halkın fakirliği ile dalga geçildiğine ilk kez bu dönem de şahit oluyoruz. Yazıklar olsun. Bir anne yaşadıklarını anlatırken, ‘ 6 aylık bebeğim var. O’na mama yaparken, suyu daha fazla sütü daha az koyuyorum. Yani bebeğimin mamasından çalıyorum. Zaman zaman kendimden utanıyorum. Çocuğumun vebali var bunlarda. Eşim işçi ancak bu kadarına gücümüz yetiyor. ‘ dedi. Bu anneyi dinledikten sonra acaba insan olarak yaşadığım mahcubiyetin binde birini, bu gün sorumluluk makamında olanlar yaşamış mıdır merak ediyorum? Yine gezilerimiz sırasında bir vatandaşımız, evinde şeker olmadığını, şekerin artık kendileri için lux bir gıda olduğunu ifade ederek, ‘ Az bir para kazanıyorum. Onunla da un alıp ekmek yapıyoruz. Eğer şeker alırsam bu kez elektirik parasını ödeyemeyiz ‘ diye dert yandı. İşte halkımızın durumu bu Yine esnaflarımız son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Borçla döndürmeye çalıştıkları ekmek teknelerinin ellerinden kayıp gitmesini, çaresizlik içinde seyretmekten başka bir şey yapamamanın ızdırabını yaşıyorlar. 
Bu iktidar, Aziz vatandaşlarımızı düşürdüğü bu sefaletin hesabını, elbet bir gün yine bu halka verecektir. İYİ Parti olarak halkımızın bu dramlardan kurtulması için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Halkımız bu sefaletten kurtulmak için acilen sandığı bekliyor." dedi.