30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü 99'inci Yıl Dönümü Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanıve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Baruş Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.


30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü 99'inci Yıl Dönümü Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü 99'inci Yıl Dönümü Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanıve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Baruş Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.

Vali Baruş, Anıt Şeref Defterine;  

“Büyük Önder Atatürk;

19 Mayıs 1919’da Samsun’da liderliğinizde başlayan İstiklal Mücadelemizin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da, Başkumandanlık Meydan Muharebesinde, şanlı ordumuzun destansı mücadelesiyle nihayete eren büyük zaferin 99’uncu yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur gününü kutlamak ve aziz hatıranızı yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.

30 Ağustos’ta,  Vatanımızın Bağımsızlığı uğrunda Milletimizin eşsiz kıyamıyla düşmana karşı kazandığımız büyük zafer, hem Türk Milletinin askeri kudret ve kahramanlığının tarihte eşine az rastlanır muazzam bir eseri, hem de hürriyet ve bağımsızlık ahdinin ölümsüz bir abidesidir.

30 Ağustos, ülkesi dört bir yandan işgal altına alınarak boyun eğdirilmek istenen Aziz Milletimizin, “Ya İstiklal Ya Ölüm” haykırışıyla dünyanın en büyük sömürge güçlerine karşı verdiği İstiklal Mücadelesini Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle kesin bir zaferle neticelendirdiği tarihtir.

99 yıl önce, Zat-Alinizin ve Aziz Milletimizin, yurdumuzun karşı karşıya olduğu her türlü olumsuz şerait içerisinde iken “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla canları ve kanları pahasına gösterdiği eşsiz fedakârlık ruhu, o zafer gününden bu yana, ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin iradesine kast eden yabancı güçlere, onların destekledikleri terör odaklarına ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz mücadelede ilham kaynağımız olmuştur.

Tarih boyunca, gücünü birlikve kardeşliğinden alan milletimizin mukaddes değerlerini savunma ve yaşatma uğrunda sergilediği topyekûn kenetlenme anlayışını ifade eden Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da, karşılaşacağımız zorlukları aşmada en güçlüilham kaynağımız ve güvencemiz olmaya devam edecektir.

Milletimizin bu şan ve şeref gününde, başta Zat-ı Aliniz olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarınıza, Vatan uğrunda can vererek ölümsüzleşen tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize Cenab-ı Haktan sonsuz rahmet diliyor, minnet ve hürmetlerimi arz ediyorum.” ifadelerini yazdı.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilik Makamına geçen Vali Baruş burada askeri ve mülki erkânın bayram tebriklerini kabul etti.

Kutlama programı kapsamında Valilik Makamından 15 Temmuz Millet Meydanı önündeki resmigeçit törenine geçildi. Vali Baruş, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümg. Selami Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başlayan programda geçit töreni öncesinde okunan istiklal marşını müteakiben günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstihkâm Binbaşı Güvenç Doster yaptı.
Binbaşı Doster’in konuşmasının ardından Malatya Lisesi Öğrencisi Can Büyüktaş, ’30 Ağustos’ adlışiiri, yine aynı okul öğrencisiBisanEbuömer’de, ‘Akdeniz’e Doğru’ adlı şiiri okudular. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Folklor gösterisininardındanresmigeçit töreni icra edildi. Töreni izleyen vatandaşlar da Türk Bayrakları ile kutlamalara katıldı.