Vali Aydın Baruş Hekimhan’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Aydın Baruş Hekimhan İlçesinde kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getirerek sorunların ilk elden çözülmesi için toplantı düzenledi.


Vali Aydın Baruş Hekimhan’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Aydın Baruş Hekimhan’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

 

Vali Aydın Baruş Hekimhan İlçesinde kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getirerek sorunların ilk elden çözülmesi için toplantı düzenledi.

Toplantıya Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamı Muhammet Öztaş, İlçe Belediye Başkanı Turan Karadağ, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Kanaat Önderleri katıldı.

Turgut Özal Üniversitesine bağlı Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda ilçenin sorunlarının müzakere edilerek talep ve isteklerin dinlendiği ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşlerin alındığı toplantıda; mahalle muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken toplantı esnasında ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salgın Hekimhan’da Kontrol Altında Seyrediyor

Vali Aydın Baruş Koronavirüs Salgınının kontrol altında tutulması için yapılması gerekenleri anlatarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu pandemi süreci gerek vatandaşlarımızın aralarındaki sosyal ilişkileri gerekse de bizlerle vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerin belli bir mesafede devam etmesine neden oldu. Bu süreci başarıyla devam ettirmemiz gerekiyor ki sağlıklı günlere ulaşabilelim. Hekimhan ilçemizdeki salgın süreci kaymakamlığımızın aldığı kararlar, belediyemizin de yardımlarıyla kontrol altında seyrediyor.

Muhtarlarımız, Bizim Vatandaşlara Uzanan Elimiz

Bu mücadelede muhtarlarımız, bizim vatandaşlara uzanan elimiz. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, esnafın uyarılması konusunda sahadaki en önemli görevlilerimizsiniz. Son günlerde insanların bir araya geldiği lokanta, kafe, kahvehaneler vs kapatılmasıyla bizim için en önemli risk aileler arası ziyaretler oluyor. Aileler arası ziyaretlerin önüne geçmemiz gerekiyor. Hastalık böylece daha kolay yayılıyor ve tüm fertlere sirayet ediyor. Evlerimizde büyüklerimiz veya kronik rahatsızlığı olan biri varsa dışarıdan gelenleri maskesiz onlara yaklaştırmayın. Sağlık teşkilatımızın çabası sayesinde pek çok hastamız tedavi oldu. Hep birlikte onlara destek olmalı onların yükünü azaltmalıyız. Lütfen kurallara riayet edelim ve bu konuda vatandaşlarımızı sık sık uyaralım.

Geçim Sıkıntısı Çekenleri Mutlaka Bizlere Ulaştırın

Sizler mahallelerinizin sorumluluları olarak özellikle yoksul ve geçim sıkıntısı içerisinde olanları belirleyip sıkıntılarının giderilmesi hususunda elçi olmalısınız. Kaymakamlığımıza böyle sıkıntılar içerisinde olanları ulaştırın ki hiç kimse aç veya açıkta kalmasın. Salgın nedeniyle iş ve işyerini kaybeden, vatandaşlarımız var. Hükümetimiz bu vatandaşlarımız için çalışma yapıyor ama en azından o zamana dek içinde bulundukları durumu atlatmaları için destek olmamız gerekiyor.

Altyapı Hizmetlerinin Bitirilmesi İçin Biraz Sabırlı Olalım

Hekimhan ilçemiz il merkezimize uzak olmasına karşın gönlümüze yakın olan bir ilçemiz. Altyapı sorunlarıyla büyükşehir belediyemiz ilgileniyor ama biz de elimizden geldiğince desteğimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mahallelerimiz geniş, bu nedenle altyapı çalışmalarının bitirilmesi konusunda sabırlı olmamız gerekiyor. Kamu idaremiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemiz ve diğer kurumlarla birlikte ilçemizin sıkıntılarının giderilmesi için elinden geleni yaparak sıkıntıların giderilmesi sağlanacaktır.

4.7 Şiddetinde Deprem

Vali Baruş, saat 11.27 sıralarında ilimizde meydana gelen 4.7 şiddetindeki deprem ile ilgili yetkililerden bilgiler alarak; “Valiliğimize şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. İl AFAD ve Jandarma ekiplerimiz sahada araştırmalara devam etmektedir” dedi.

İlçemizin Çok Büyük Bir Maden Potansiyeli Var

Deprem ile ilgili olumsuz durumun olmamasının akabinde sözlerine devam eden Vali Baruş: “Önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. İyi günde, kötü günde Türk Milleti olarak birliğimizi korur, birbirimize dayanırsak, birbirimizin elinden tutarsak hiçbir zaman zor durumda kalmayız. İlçemizin çok büyük bir maden potansiyeli var. Bu maden potansiyelinin değerlendirilmesi ile birlikte verilen göçün bir kısmı geri alınacak. Böylece daha iyi bir yapılaşma başlayacak. Pandemi nedeniyle bu yatırım süreci biraz uzamak zorunda kaldı ama önümüzdeki yıldan itibaren hızlanacağını düşünüyoruz. Önemli olan sizlerin ilçemize sahip çıkması. Yatırımların tamamlanması ile birlikte ilçemizde ekonomik ve sosyal hayat canlanmış olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının ardından ilçe esnafını ziyaret eden Vali Baruş ve beraberindekiler hem Koronavirüs Salgını önlemlerini denetlediler hem de esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlediler. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Baruş, yapılan çalışmalar, koronavirüs ile mücadele süreci hakkında bilgiler aldı.

Buradan Hekimhan Belediyesi Spor Kompleksine ve Hekimhan Belediyesi Alıç Sirkesi Üretim Tesisini inceleyen Vali Baruş, tesisler ile ilgili bilgileri İlçe Belediye Başkanı Turan Karadağ’dan aldı. Hekimhan Devlet Hastanesine geçen Vali Baruş, hastanenin durumu, sağlık personelinin durumu ve salgınla mücadele hakkında hastane başhekiminden bilgiler alarak bu süreçte zor şartlarda mücadeleye devam eden tüm sağlık çalışanlarını tebrik ederek başarılar diledi.

Son olarak 1995 yılında Hekimhan Radyolink İstasyonuna teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Köy Korucusu Hasan Bulut’un ailesi ve 1997 yılında Van, Çaldıran İlçesinde şehit olan Jandarma Komando Er Oğuz Gürbüz’ün ailesini ziyaret eden Vali Aydın Baruş, devletimizin her zaman şehitlerimizin ailelerinin yanında olduğunu, bir sıkıntıları oldukları takdirde Kaymakamımız yahut doğrudan kendisine ulaşmalarını söyleyerek ailelerle bir süre sohbet etti.