Miniklerden evcil şirinlere yoğun ilgi

Yeşilyurt Belediyesi, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla başlattığı ‘Sev Beni’ projesi kapsamında evcil hayvanları minik öğrencilerle buluşturdu. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, evcil hayvanlarla yakından ilgilenirken, keyifli ve güzel anlar yaşadılar.


Miniklerden evcil şirinlere yoğun ilgi

Miniklerden evcil şirinlere yoğun ilgi

Yeşilyurt Belediyesi, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla başlattığı ‘Sev Beni’ projesi kapsamında evcil hayvanları minik öğrencilerle buluşturdu. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, evcil hayvanlarla yakından ilgilenirken, keyifli ve güzel anlar yaşadılar.

 ÇOCUKLAR, ‘SEV BENİ’ PROJESİYLE EVCİL HAYVANLARLA BULUŞTU

Yeşilyurt Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürlüğünün 2019 yılı faaliyetleri arasında yer alan ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ etkinlikleri kapsamında;  Karakavak Mahallesindeki Ayyıldız Anaokulu’nda ‘Sev Beni’ projesi çerçevesinde bir etkinlik düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerince özel bir araç içerisinde getirilen tavşan,  kuş, kedi ve köpeklere büyük bir ilgi gösteren minik öğrencilere, hayvanların sağlık bakımları, nasıl sahiplenilmesi gerektiği, hayvan sevgisi ve onların yaşam hakkı gibi konularda bilgiler aktarıldı. Minik hayvanlarla yakından ilgilenen çocuklar, keyifli ve güzel bir vakit geçirdi.

KAYMAKAM GÜLENÇ İLE BELEDİYE BAŞKANI ÇINAR’DA ÇOCUKLARIN MUTLU ANLARINA ORTAK OLDU

Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da etkinliğe katılarak çocukların mutlu ve keyifli anlarına ortak oldular.

“SEV BENİ PROJEMİZ TOPLUMDA FARKINDALIK YARATTI”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hayvan sevgisinin erken yaşlarda öğretilmesine destek vermek amacıyla 2018 yılında başlattıkları ‘Sev Beni’ projesinin toplumda bir farkındalık yarattığını söyledi. 

“ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİNİ ERKEN YAŞLARDA ÖĞRETMELİYİZ”

‘Sev Beni’ projesinin dünyaya umutla bakan çocukların empati ve hoşgörü duygularının geliştirilmesi, hayvanlarla ilişkilerinin daha güçlü olması ve sorumluluk duygularının geliştirilmesini hedeflediğini dile getiren Başkan Çınar, “Hayvan haklarının korunması ve hayvan sevgisinin özellikle erken yaşlarda edinmesini sağlamak amacıyla 2018 yılında başlattığımız ‘Sev Beni’ projemiz ile; durumu ve şartları iyi olan okullarımıza kuş, kedi ve köpek gibi hayvanlarımızı özel kafeslerde götürerek minik yavrularımızın erken yaşlarda hayvanları tanımalarını sağlıyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Ayyıldız Anaokulunda tertip ettiğimiz etkinliğimizde oldukça verimli ve güzel geçti, çocuklarımız evcil hayvanları tanıdılar, onlara sevgilerini gösterdiler. Hayvan sevgisi erken yaşlarda edinilmesi gereken bir konudur. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleşen faaliyetlerimizle hayvanların sahiplenilmesi ve sevilmesi adına gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerine devam eden Veterinerlik Kliniğimizde hasta olan hayvanlarımızın tedavilerini alanında deneyimli veteriner hekimlerimizin gözetiminde modern cihazlarla yapıyoruz. ‘Sev Beni’ projemizle okullarımızda düzenlediğimiz bilgilendirme etkinliklerimizle çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılıyoruz. Hayvan sevgisini temelden alan çocuklarımızın şefkat ve merhamet duyguları daha güçlü olacaktır, gelecek hayatlarında bugünlerde aldıkları bu tür eğitimlerin faydasını mutlaka göreceklerdir. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta doğal yaşamın vazgeçilmez parçası hayvanlara şefkat eli uzatmayı hem görev hem de insani bir yaklaşım olarak değerlendirip sokak hayvanlarının barınması, sahiplenilmesi ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması bakımından farkındalık yaratacak hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

“SEV BENİ PROJESİNDEN DOLAYI BELEDİYE BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ KUTLARIM”

Yeşilyurt Belediyesini ‘Sev Beni’ projesinden dolayı tebrik eden Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ise, “ Günümüz modern dünyasında maalesef özellikle büyük şehirlerde yavrularımız, hayvanlarla çok fazla bir araya gelemiyorlar, hayvanlardan ve doğadan uzak yaşamak zorunda kalıyorlar. Çocuklarımızı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde evcil hayvanlarla bir araya getiren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın şahsında tüm Belediye personellerini kutluyorum. Hayvanı seven insanı sever. Hayvan sevgisini aşılamanın yanı sıra hayvan haklarının erken yaşlarda öğretilmesini hedefleyen böylesine önemli bir projenin Yeşilyurt’ta hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederim.” diye konuştu.