Hekimhan Kurşunlu'da Aşılı Alıç Fidanı dikildi

Hekimhan Kurşunlu Mahallesinde Aşılı Alıç Fidanı Dikimi Gerçekleştirildi


Hekimhan Kurşunlu'da Aşılı Alıç Fidanı dikildi

Hekimhan Kurşunlu'da Aşılı Alıç Fidanı dikildi

Hekimhan Kurşunlu Mahallesinde Aşılı Alıç Fidanı Dikimi Gerçekleştirildi

Hekimhan İlçesi Kurşunlu Mahallesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin yaygınlaştırılması amacı ile ilimiz Orman İşletme Şefliğinden temin edilen 50 adet aşılı Alıç Fidanı kapama bahçe oluşturulması amacı ile çiftçiye teslim edilerek dikim normları uygulamalı olarak gösterilmiştir. Bölge şartlarında örnek teşkil edecek ticari bahçelerin oluşturulması için etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Hekimhan İlçesinde  yoğunluğunu yerel çeşitlerinin oluşturduğu ve arazide dağınık şekilde bulunan alıç meyvesinin olgunlaşması ile birlikte hasat edilmeye başlanmıştır. Özellikle son yıllarda önemi anlaşılan alıç bitkisinin ilçe için ekonomik getirisi küçümsenmeyecek şekilde ön plana çıkmıştır. Doğadan toplanan Alıç meyveleri tüccarlara ve ilçede kurulan işleme fabrikasında yarı mamul olarak değerlendirilmektedir. Kontrolü ve bakım işleri daha kolay olacak Kapama Alıç bahçelerinin kurulmasını teşvik etmek amacı ile çiftçi ziyaretleri gerçekleştirilmiş, bölgedeki alıç bitkilerinin özellikleri mahallinde çiftçiler ile birlikte tespit edilmiştir.

Düzenlenen etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir MACİT, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan KARACA, Malatya TKDK İl Koordinatörü Murat TUNÇ, Şube Müdürleri, Mahalle Muhtarları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TKDK teknik personelleri ile üreticilerin katıldığı programda, Alıç Bitkisinin dikim ve yetiştiriciliği ile ilgili konular uygulamalı olarak çiftçilere anlatıldı.