Başkan Çatalkaya’nın ramazan bayram mesajı

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya  Ramazan Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı.


Başkan Çatalkaya’nın ramazan bayram mesajı

Başkan Çatalkaya’nın ramazan bayram mesajı

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya  Ramazan Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı.

Başkan Çatalkaya mesajında;

Büyük bir manevi huzurla idrak ettiğimiz, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliğin, hoşgörünün ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği Ramazan ayının ardından, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Milletimizi kaynaştıran en önemli unsurların başında, milli ve manevi günler çok büyük öneme sahiptir. İnsanı insan yapan değerlerin yaşandığı, güzel duygu ve düşüncelerin en üst seviyeye çıktığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve hoşgörünün yoğun olarak yaşandığı en güzel anlardır.   

Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, tarifsiz duygulara vesile olan Ramazan Bayramı’nı taşıdığı anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı, insanı ve manevi değerlerimizi daha iyi hatırlayarak bayramın huzur ve bereketini hep birlikte kardeşçe yaşamalıyız.

Günümüzde özellikle yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu zamanda, ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin aileleri, çocukları ile kahraman gazilerimiz ve yetimlerimizi unutmadan bayram sevincimizi paylaştığımızda, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde muhafaza edeceğimize gönülden inanıyorum.

Birçok konuda bölgesine önder ve örnek olan Malatyalı Hemşerilerimin, bu bayramda da fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, yaşlılarımızı ve yetiştirme yurtlarında kalan yavrularımızı yalnız bırakmayacaklarına yürekten inanıyorum. Çünkü onlara, bu hayatta yalnız olmadıklarını hissettirmek, anne, baba ya da çocuk sevgisini tekrar ve bayram sıcaklığında yaşatmak, hepimiz için bir insanlık görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Malatyalı Hemşerilerimin Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.