"Malatya'da hizmet destanları yazacağız"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Geçmişte medeniyet, kahramanlık destanları yazan şehrimizi, geçmişte Anadolu'yu anayurt yapan bu şehrin insanlarına bu süreçte yeni hizmet destanları yazmak vebali sorumluluğumuzdu


"Malatya'da hizmet destanları yazacağız"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Geçmişte medeniyet, kahramanlık destanları yazan şehrimizi, geçmişte Anadolu'yu anayurt yapan bu şehrin insanlarına bu süreçte yeni hizmet destanları yazmak vebali sorumluluğumuzdur. Malatya büyükşehir ve 13 ilçemizde güçlü bir şekilde çıkarak, Türkiye rekorunun 81 ilde Malatya'da kırılmasını arzu ediyorum" dedi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Başharık Mahallesi Muhtarevi'nin açılışına katıldı. Gürkan, daha sonra Şahnahan ve Karahan'da gerçekleştirilen mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, ilk olarak AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ile birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Başharık Mahallesi Muhtarevi'nin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Gürkan, "Şimdiye kadar olan seçimlerde oy talebinde bulunmadım. Bu dönemde herkesten oy talep etme gibi bir sorumluluğumun olduğunu hissediyorum. Bunu Malatya ve ülkem için istiyorum" dedi.

Battalgazi Belediyesi'nin önemli hizmetler yaptığını ve bunların Türkiye'ye rol model olduğunu kaydeden Gürkan, "Türkiye'de bizim ölçeğimizde hangi belediyeyi baz alırlarsa alsınlar; onların beş senesiyle bizim beş senemiz değil, onların 100 yılda yaptıkları bizim 5 yılda yaptıklarımızın yarısı etmez. Alman Belediyeler Birliği Başkanı ziyaretimize geldiğinde, 'Buradaki yapılanları biz bırakın yapmayı, dört sene düşünmemiz mümkün değil' dedi. Bu memlekette yöneticiyseniz, yönetim noktasında milleti memnun etmek, onların işlemlerini, ihtiyaçlarını görüp gözetmek, ona göre hizmet yapmak zorundasınız. Yöneticilik, nefsi tatmin ederek, insanlara tahakküm etme olgusu değildir. Yöneticilik, devletin ve milletin parasını, hakkını, hukukunu azami ölçüde korumaktır, şeffaf ve berrak olmaktır. Bazen televizyonlarda söylüyorlar, 'biz geldiğimiz zaman her şey aleni olacak.' Zaten bizim bütün ihalelerimiz kamera karşısında, aleni olarak yapılıyor. Bunlar sizleri aldatmasın. 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' bu memlekette kimse kimseyi aldatmaya kalkmasın, buna da müsaade etmeyin. Bir insan, bir insanın doğru mu, yanlış mı olduğunu görür. Bizler çok çalışacağız. Malatya'mızı mazisine layık istikbale hazırlamak için çalışacağız. Geçmişte medeniyet, kahramanlık destanları yazan şehrimizi, geçmişte Anadolu'yu anayurt yapan bu şehrin insanlarına bu süreçte yeni hizmet destanları yazmak vebali sorumluluğumuzdur. Malatya büyükşehir ve 13 ilçemizde güçlü bir şekilde çıkarak, Türkiye rekorunun 81 ilde Malatya'da kırılmasını arzu ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI HAZIRLADIK"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan daha sonra AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Şahnahan'da gerçekleştirilen mahalle toplantısına katıldı.

Gürkan, buradaki konuşmasında şunları kaydetti: "2014 yılında beş temel ilke belirledik. Türkiye'de ilk defa Yerel Yönetimler Programı hazırladık. İlk defa bu programı AK Parti hazırladı ve beş temel ilke belirledi. katılımcı, çevrenin korunması ve yeşilin artırılması, sosyal, kültürel ve hizmet belediyeciliği dedik. Biz belediyeciliğimizi bu çerçevede

dünde yaptık, bugünde devam ettiriyoruz, yarında devam ettireceğiz. Belediyecilik anlayışımızı sadece beş yıl gibi bir zaman zarfına sığdırmadık, sığdırmıyoruz. Biz belediyeciliğe; dünün, bugünün, geleceğin belediye başkanı nasıl oluruz vizyonu çerçevesinde bakıyoruz. Kendimizi beş yıllık süre zarfına hapsedecek bir düşünce içerisinde olmadık. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle hareket ettik. Pusulamız amaç için her yolu mubah gören, nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmadı. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın, şeffaf ve hesap verebilirlik içerisinde olmanın azim duygusu içerisinde olduk. Hizmet anlayışımızda da 'şemsiyemiz gökyüzüdür' dedik ve hizmetlerimizi güneş gibi yaptık."

"GÖNÜ BELEDİYECİLİĞİ DESTANINI MALATYA YAZACAK"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan daha sonra kalabalık bir katılımın olduğu Karahan Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Gürkan, Malatya'daki birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Hangi görüşte, düşüncede mezhepte, inançta olursa olsun Malatya'da bir birliktelik oluşmuş. Bu birlikteliğimizi bozmamamız lazım. Aksine daha da güçlendirmeliyiz. Bugün Türkiye'de AK Parti olarak 'gönül belediyeciliği' diyoruz. Gönül belediyeciliğinin yer bulacağı, filizleneceği yerinde Malatya, Battalgazi olması lazım. Çünkü medeniyet, kahramanlık destanları burada yazılmış. Gönül belediyeciliği destanını da burada yazmamız lazım" diye konuştu.