Fırat Edaş'dan "Gazeteciler Günü" mesajı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yayımladığı mesajla kutladı.


Fırat Edaş'dan

Fırat Edaş'dan "Gazeteciler Günü" mesajı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yayımladığı mesajla kutladı.

Basın mensuplarının haklarını korumak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için düzenlenen 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961'de yürürlüğe girmesiyle her yıl ülkemizde‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak anılıyor. Fırat EDAŞ, yayımladığı kutlama mesajıyla basın çalışanlarını bu önemli günde unutmadı.

Gece, gündüz demeden, her iklim şartında kamuoyunu bilgilendirmek için zor ve meşakkatli bir görevi icra eden basın çalışanlarının yaptığı işin değerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ülkemizde hatırlanmasının önemine dikkat çeken Fırat EDAŞ, yayımladığı mesajda şu cümlelere yer verdi: “Basın mensupları ülkemizde ve dünyada yaşadıkları bölgedeki gelişmeleri, doğru ve hızlı bir şekilde yansıtarak toplumsal bilincin artmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Vatandaşların gerçeği öğrenmesindeher zaman toplumun yararını gözeten basın çalışanları, aynı zamanda basın ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel görev sayarak, doğru ve tarafsız haber paylaşmanın gayreti içerisinde olmuştur.

Bu bağlamda bulunduğu yerin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlayan ve bölgemizin sesi olan yerel basınımızın özveriyle yürüttüğü bu kutsal görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceğine inanıyoruz.

Bölgede faaliyete başladığımız günden bu yana toplumu bilgilendirmemizde en büyük yardımcımız olan basınımızın değerli temsilcilerinin10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar,çalışmalarında başarılar dileriz.”