Malatya Valiliğinden Milliyet gazetesine sert cevap

Milliyet Gazetesinde yayınlanan haber içeriğiyle ilgi Malatya valiliği yazılı bir basın açıklması yaptı.


Malatya Valiliğinden Milliyet gazetesine sert cevap

Malatya Valiliğinden Milliyet gazetesine cevap verildi

Milliyet Gazetesinde yayınlanan haber içeriğiyle ilgi Malatya valiliği yazılı bir basın açıklması yaptı.

Milliyet Gazetesi’nin 8 Ocak 2019 tarihli nüshasının 4. Sayfasında; “Ses bombası atan koca serbest!” başlıklı haber içeriğinde ve 09/01/2019 tarihli yerel basın haberlerinde yer alan “Malatya’da yaşayan Sevkan ORDU’nun, eşi Özkan ORDU’nun kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiği yönünde şikâyetçi olmasına rağmen sonuç alamadığı, oturduğu apartmanın bulunduğu yere ses bombası atması atan, babasının arabasını kurşunlayan ve işyerini kundaklayan, dayısının ve teyzesinin evine ateş eden Özkan ORDU hakkında işlem yapılması için mermi kovanları ve kamera görüntüleriyle polise gittiğinde, polisin kendisine şikâyet için yeterli delil olmadığını söylediği ve adı geçen şahsı serbest bıraktığı” yönünde iddialara yer verilmesi nedeniyle konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

1-Sevkan ORDU’nun, eşi Özkan ORDU hakkında şikâyetçi olduğu 18 olayla (Kasten Yaralama, Tedit, Hakaret, 6284 sayılı Kanuna Muhalefet, İftira, Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma” gibi suçlardan Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce gerekli adli işlemlerin başlatılması sağlanmış, Özkan ORDU’nun çocuğuna şiddet uyguladığı iddiası ile ilgili olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nce işlem yapılmıştır. Sevkan ORDU’nun babası olan Şevket GÜL’ün işyerinin kundaklanması olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’nce başlatılan tahkikat hassasiyetle devam ettirilmekte olup Sevkan ORDU’nun ikamet ettiği apartmanın bulunduğu yere ses bombası atıldığı iddiası ile ilgili olarak herhangi bir iz, emare ve delil tespit edilemediğinden işlem yapılamamıştır.

       2- Sevkan ORDU hakkında, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 3-1/ç maddesi hükümleri gereğince, Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliği’nce 09/04/2018 tarihinde 6 ay süre ile koruyucu tedbir kararı verilmiş, 08/01/2019 tarihinde korucu tedbir kararı 6 ay süre ile yenilenmiştir.

       3- Malatya 1. Aile Mahkemesi’nce, 16/10/2018 tarihinden geçerli olmak üzere Özkan ORDU hakkında “Önleyici Tedbir Kararı” verilmiş olup Sevkan ORDU ile yapılan görüşmede 16/01/2019 tarihinde bitecek olan önleyici tedbir kararının süresinin uzatılması için Aile Mahkemesine müracaat edeceği öğrenilmiştir.

       4- Ayrıca, Sevkan ORDU’nun annesi F. GÜL ve babası Ş. GÜL hakkında da Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliği’nce 3 ay süreli koruyucu tedbir kararları uygulanmıştır.

       5- Sevkan ORDU’nun, eşi Özkan ORDU’nun tedbir kararlarına aykırı davrandığı iddiaları ile ilgili olarak Özkan ORDU hakkında 6 defa Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosuna 6284 sayılı Kanuna muhalefetten suç duyurusunda bulunulmuştur.

       Malatya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında bahsi geçen tüm olaylarla ilgili olarak ivedilikle Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemler yapılmış ve önleyici tedbirler alınarak hazırlanan tahkikat evrakları Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir. Tahkikat evrakları ile ilgili olarak adli makamlarca açılan davaların bir kısmı devam etmekte olup, bazı şikâyetlerle ilgili olarak “Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar” alındığı anlaşılmıştır.

       Kamuoyunun bilgisine sunulur.