fırsatçılara suç üstü

fırsatçılara suç üstü

Vatandaşların şikayetiyle harekete geçen Battalgazi belediyesi

19 Mart 2020 - 22:11

 

                    “FIRSATÇILARA SUÇÜSTÜ”

 

Son günlerde ülkemizde tespit edilen koronavirüs sonrasında vatandaşların özellikle temizlik ve gıda maddelerine yoğun ilgi göstermesi sonucu, bazı market ve firmaların fiyatlarda fahiş fiyat artışı yaptığının belirtilmesi üzerine Battalgazi Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti.

Battalgazi Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesi ile talebin arttığı hijyen ve gıda ürünlerinde yapılan fiyat artışının önüne geçmek için işletmelere denetim yaptı. Tüketicilere fahiş fiyatla ürün satan işletmeler hakkında işlem yapılarak, haklarında cezai işlem düzenlenmesi için Ticaret İl Müdürlüğüne gönderileceği ifade edildi.

 Vatandaşların sorun ve sıkıntılarının çözülmesinin yanı sıra, gelen şikayetlere de anında cevap veren Battalgazi Belediyesi, bu tür söylem ve şikayetlere duyarsız kalmadı. Vatandaşların şikayeti üzerine Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki zincir ve yerel marketlerde denetimler gerçekleştirdi. İlçe genelinde faaliyet gösteren 31 zincir ve yerel markette, gıda, temizlik, sebze ve diğer ürünlerde denetimler yapıldı. Özellikle kolonya, sabun gibi hijyen ürünleriyle uzun ömürlü gıdaların bulunduğu rafları gezen ekipler, fiş ve fatura kontrolleri de yaptı.

Zabıta ekipleri usulsüzlük tespit edilen marketlere 6502 sayılı tüketicinin korunması kanununun ilgili maddesi uyarınca tutanak tuttu. Bu tutanaklar Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderilecek ve fiyatta usulsüzlük yapan marketlere cezai işlem uygulanacak.

Fırsatçılara bundan sonra da fırsat verilmeyeceği ve denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz