Başkan Gürkan kan bağışında bulundu

Başkan Gürkan kan bağışında bulundu

18 Mart Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü, Birlik Vakfı ve Kızılay tarafından Büyükşehir Belediyesi girişinde kan bağışı programı düzenlendi. Yeni Cami Meydanı’nda düzenlenen sergiye ve mehteran gösterisine katılan Gürkan, çorba dağıttı, kan bağışında bulundu.

19 Mart 2021 - 14:16

Başkan Gürkan kan bağışında bulundu

18 Mart Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü, Birlik Vakfı ve Kızılay tarafından Büyükşehir Belediyesi girişinde kan bağışı programı düzenlendi. Yeni Cami Meydanı’nda düzenlenen sergiye ve mehteran gösterisine katılan Gürkan, çorba dağıttı, kan bağışında bulundu.

Düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Kızılay Denetleme Kurul Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları katıldı.

İl Müftüsü Veysel Işıldar program sırasında yaptığı konuşmada, “Anlamlı bir gün. Bugün vatan için, Millet için, istikbal ve istiklal için kanların döküldüğü bir günün seneyi devriyesini idrak ediyoruz. Kuran-ı Kerimde ‘Kim bir canı yaşatırsa, bir insanı yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibidir. Kim de bir insanı öldürürse bütün Alem’i öldürmüş gibidir’ diyor Cenab-ı Hak. Sizin en hayırlınız insanlar için hayırlı olandır. Burada bağışlanacak kanların belki bir canın kurtarılmasında çok çok önemi var. Salgın döneminde bunun önemi daha da anlaşıldı. Kan bağışının inşallah bereketli olmasını sağlık, sıhhat ve şifaya vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, “106 yıl önce Çanakkale Savaşının seneyi devriyesini için burada bir araya geldik. Gencecik evlatlarımızın feda edildiği bir ortamda biz burada bir nebzede olsa onları anmak, hatırlamak ve onlara dua göndermek ve o zaman yedi düvel dediğimiz insanlara bir mesaj vermek için buradayız. O zaman olduğu gibi bugünde, kan vermeye, can vermeye birlikte hazırız. Bu kutlu günümüze katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay Denetleme Kurul Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, “Çanakkale savaşında nasıl savaş meydanında askerlerimizi yanında karış karış her alanda bulunduysa yine sizlerin desteğiyle tüm Dünya’da Türkiye’nin gülen yüzünü, hayır elini ulaştırmaya devam ediyor. Bugünde burada hem Çanakkale Savaşının anısına hemde sürekli işbirliği içerisinde olduğumuz ve bizim için her zaman desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ekibine minnettarlığımı sunuyorum. Dün nasıl Kızılay halkın yanındaysa bugünde sizlerin desteğiyle Türk Halkının yanında olmaya devam edecektir” dedi.

Çanakkale Savaşının 106. Seneyi devriyesi olması münasebetiyle Sabah Namazı ve Şehitlik ziyareti ile başlayan programlarımız şehit aileleri ile bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz programlarımız kan bağışı ile devam etmektedir. Bundan 106 yıl önce istikbal ve istiklal için yola çıkanlarımızın bu ülkeye yaşattığı zaferin seneyi devriyesini yaşıyoruz. bizlere bu zaferi yaşatan bütün şehitlerimize ve bütün geçmişlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimizin de ebet müddet baki kalmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün burada Kızılay’a kan bağışında bulunacağız. Çanakkale Zaferinin 106 yıl dönümü olması hasebiyle. Hem vereceğimiz kanının bir başka canı yaşatacağı için biraz önce müftümüzün de ifade ettiği gibi ‘Sizin içinizden en hayırlı olanınız insanlara faydalı olanınızdır’ bizlerde kan vererek hem Kızılay’a destek verip, hem de kana ihtiyaç duyan bir insanın ihtiyacını gidermenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Dün bu topraklar için kanını seve seve dökerek bu toprakları bizlere hür ve bağımsız bir şekilde bırakan ecdadımıza minnet ve şükran hislerimizi burada ifade ederken bizde burada en azından kan ihtiyacı olan insanların ihtiyaçlarını kan vererek gidermenin hazzını yaşamaktayız. Bu programı düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, kan bağışında bulundu. Başkan Gürkan Kan Bağışı programının ardından 18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale Zaferi münasebetiyle Söğütlü Cami’de okutulan Mevlit Programına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Vali Aydın Baruş Mevlit sonrası katılımcılara mevlit şekeri ikramında bulundular. Mevlit Programının ardından Soykan Meydanında gerçekleştirilen Resim Sergisi açılışı katıldı. Başkan Gürkan Çanakkale Türkülerinin seslendirildiği Mehteran gösterisini izledi. Mehter gösterisinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Veysel Işıldar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımında bulunuldu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz