Başkan Gürkan Ak Parti kongresinde konuştu

Başkan Gürkan Ak Parti kongresinde konuştu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya 7. İl Kongresi için düzenlenen programda konuştu.

26 Ekim 2020 - 19:47

Başkan Gürkan Ak Parti kongresinde konuştu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya 7. İl Kongresi için düzenlenen programda konuştu.

AK Parti Malatya 7. Olağan İl Kongresi Malatya Büyükşehir Belediye binası yanındaki miting alanında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan burada yaptığı konuşmada, “Belediye başkanı vizyonumuzda dünün, bugünün, yarının belediye başkanı olma yolunda hareket ediyoruz. Geçmiş tarihi ayağa kaldırırız, geçmiş bin yılların belediye başkanı olursunuz. Günümüze hizmet ederiz, günün belediye başkanı olursunuz. Geleceğe güzel eserler bırakırsınız geleceğin belediye başkanı olursunuz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya 7. Olağan İl Kongresi Büyükşehir Belediye binası yanında yer alan Miting alanında gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 18 yıllık AK Parti döneminde yapılan her seçimde bir önceki yılın oy rekorunu egale ettiklerini söyleyerek, AK Parti’nin milletin ve ülkenin kaderiyle özdeşleştiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderinin de ülkenin kaderiyle birleştiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul’un Dünya’nın en önemli metropol şehirleri arasına girmesini kısa bir zamanda gerçekleştirdiğini ve bu başarının 2001 yılında kurulan AK Parti ile birlikte 2002 seçimlerinden sonra Türkiye’ye de yansıdığını söyleyen Gürkan, “ 7. Olağan Kongremizin başta Malatya’mıza, Malatya İl Teşkilatımıza ve AK Partimize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. 1994 yılında başlayan liderimizin o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı süreci ve İstanbul’un devralınan bakiyesi çöpün, çukurun, çamurun olduğu bir İstanbul ve etrafı orman ile denizle çevrili bir İstanbul’da çöl yaşantısının hâkim olduğu İstanbul. 3.5 yıl gibi bir zamanda İstanbul Türkiye’nin değil Dünya’nın seçkin metropol şehirlerinden biri haline geldi. Orada başlanan, orada yanan bu ışık 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan ve hemen 2002 yılında yapılan seçimle büyük bir kahir ekseriyetle iktidara gelen bir AK Parti. O süreç içerisinde yapılan 13 seçim ki bunun 3 tanesi referandum, 4 tanesi yerel seçim, 6 tanesi de genel seçim olmak üzere bu 18 yıllık süreç içerisinde her seçim bir önceki seçimin bir üst rekorunu egale etmiştir. Buda AK Parti’nin bu milletin ve bu ülkenin kaderiyle özdeşleştiğinin en güzel göstergesidir ve onun lideri Cumhurbaşkanımızın kaderi bu ülkenin kaderiyle birleşmiştir. Bu anlamda AK Parti yerel yönetimler anlamında 2004 de başladığımız bu serüvende yerel kalkınma başlıyor dedik. Bir taraftan milletimizin altyapı ve üst yapı çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttük. Diğer taraftan 2009’a geldiğimizde işimiz hizmet gücümüz millet diyerek yola devam ettik. 2019’da daima hizmet daima millet diyerek yolumuza revan olduk. 2019’ geldiğimizde tevazu, samimiyet, gayretle memleket işi gönül işidir dedik ve gönüller yapmaya geldik. Yunus’un dediği gibi ‘Gönül Çalab'ın tahtı, Çalap gönülebahdı, İki cihânbed-bahtı kim gönül yıkar ise. Biz gelmedik kavga için bizim işimiz sevgi işi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik’ dedik ve gönül belediyeciliğini ihdas ettik. Türkiye’de bir değişim ve dönüşüm hakareti AK Parti ile başladı” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da hizmet destanı yazmaya devam edeceklerini belirterek, “ Gerçekten de çıktığımız bu kutlu yolda, vefa yolunda Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biz diyoruz ki çıktığımız bu yolda amaç için her yolu mubah gören nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmayacak diyoruz. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın temel esas alındığı azim duygusu içerisinde çalışacağız diyoruz. Şemsiyemiz gökyüzüdür diyoruz. Nasıl ki gökyüzünde herkes havayı teneffüs etme hakkına haizse, gökyüzündeki güneşin ışığını ısısını gözünü kapatmayan, perdesini kapatmayan herkes yararlanıyorsa bizim hizmet anlayışımızda aynen ifade ettiğim gibi şemsiyemiz gökyüzüdür anlayışı içerisinde olacaktır. Belediye başkanıvizyonumuzda dünün, bugünün, yarının belediye başkanı olma yolunda hareket ediyoruz. Geçmiş tarihi ayağa kaldırırız, geçmiş bin yılların belediye başkanı olursunuz. Günümüze hizmet ederiz, günün belediye başkanı olursunuz. Geleceğe güzel eserler bırakırsınız geleceğin belediye başkanı olursunuz. Onun için Hacı Bayram Veli Hazretleri diyor ki; ‘ İnsan taşın, toprağın arasında esasında şehri inşa ederken kendisini inşa eder diyor. Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur’ diyor. Bizim gönlümüz aşkla dolu, şehrimizde gülistan olacak inşallah. Biz Malatya’yı tarif ederken Malatya insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Ana Yurt yapan destan şehri olarak tarif ediyoruz. Bu destan şehrine dün Mevlanalar ilim destanı yazmış. Danişment Gaziler, Battalgaziler kahramanlık destanı yazmış. Bizlerde bu memlekete hizmet destanı yazmaya AK Parti büyün ailesi olarak devam edeceğimizi de burada ifade etmek istiyorum. Evliya Çelebi’nin Dar-ülRifat dediği, seçkin insanların yaşadığı diyara Sayın Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz diyorum. Diğer bir deyimle Peygamberimizin Sahabelerinden Abdulvahapgazihazretlerinin Zat-ül himmet diye tarif ettiği himmetli zatların yaşadığı bu diyarda Sayın Cumhurbaşkanımızı konuk etmekten, misafir etmekten onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. 7. Olağan Kongremizin başta Malatya’mıza, şehrimize, partimize, ülkemize, Âlemi İslam’a ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. Şimdiye kadar bu davaya hizmet eden bütün kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, bayrak değişimidir. Biz 2023’ün, 2053’ün ve 2071’in paydaşı olmaktan onur duyacağımızı belirtmek istiyorum ve Malatya’mızı mazisine layık istikbaline hazırlamak dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
İYİ Partili Göçmez 'Vekil Dediğiniz Hizmetkâr Olmalı'
İYİ Partili Göçmez 'Vekil Dediğiniz Hizmetkâr Olmalı'