Başkan Adayı Bayduz’dan, YEŞİLDER’e ziyaret

Başkan Adayı Bayduz’dan, YEŞİLDER’e ziyaret

Malatya Hak İş Sendikası Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan Balduz Yeşilyurt Eğitim Derneği (YEŞİLDER) i ziyaret etti.

07 Ağustos 2021 - 12:28

 

Başkan Adayı Bayduz’dan, YEŞİLDER’e ziyaret

Malatya Hak İş Sendikası Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan Balduz Yeşilyurt Eğitim Derneği (YEŞİLDER) i ziyaret etti.

YEŞİLDER Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Toy tarafından karşılan ve sıcak ve samimi atmosferde gerçekleşen ziyarette Balduz adaylığı ile ilgili de bir açıklamada bulundu. "En Büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan HAK  İş sendikasında birlikteliği olan personelleri daha nitelikli yaşam kalitesine ulaştırmak için büyük bir velinimettir. Yeter ki doğru zamanda, doğrusu olan adımları atmasını bilmek gerekiyor. Bugüne kadar sendikalı olmasına rağmen halen daha bir çok sorunu çözülememiş aksine sorunları çoğalması bizleri fazlasıyla üzmüştür. Bizler adaylığımızı açıklarken sorunları çözemeyenlere değil emeğin karşısında oluşan sorunlara rakibiz. Çıktığımız böylesi güzel bir hizmet için oluşturacağımız yönetim anlayışıyla bilgi donanım birliktelik içerisinde ve en önemlisi sizlerin bizlere karşı vereceğiniz güvenoylarınızla Şube Başkanlığı Yönetimi olarak hizmetinize Allah Nasip ederse talibim" dedi.
Amaçlarının kamu kurumlarında ve özel Kuruluşlarında Emekçilerin, çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını tekrarının yaşanmaması adına çözüme kavuşturmak, ortak çıkarlarını ve haklarını korumak, çalışanlar arasındaki birlikteliği ve Dayanışmayı sağlamak olacağını dile getiren Bayduz, "Kurum ve Kuruluşlarda görev yapmakta olan İşçi Kardeşlerimiz yaşadıkları mağduriyetleri çözümü noktasında Kurum içerisinde kendi imkanlarıyla çözme mücadelesi vermesi kabullenir bir durum değildir. Mevcut üyesi olduğu Şube yetkilisinin aslı görevidir. Artık yeter denildiği noktayı aşar olduk. Bizler yaşanan hak kayıplarını konuşmayı değil sorun ve sıkıntıların bittiği çözüme kavuştuğu ve günümüzde en büyük sivil Toplum Kuruluşu olan Hak İş sendikasına bağlı emekçi Topluluğu olan sendikacılığımızla çok güzel projeler in hayata geçirilmeliydi. Bizler bu kapsamda, arkadaşlarımızla bir çok sürdürebilir ve kalıcı projelerle hazırlıklarımızı tamamladık. Alın terinin, emeğin, hakkını teslim etmek için bir yandan gayret gösterirken diğer yandan sendikamıza bağlı çalışma arkadaşlarımızın aileleri ve çocuklarını da kapsayan projeler üretiyoruz.

Balduz, "Sendikaları çalışan kesimin üyeleri kurar ve yönetirler, Sendikalar tüzel kişiliğe sahiptirler. Genel kurullarınca kabul edilen tüzüklerine göre faaliyette bulunurlar. Sendikaların niteliğini belirleyen en temel gösterge tüzükleridir. Sendikalar Üyesinin kendisine aidatları ile ne bir çalışanı ne de bir kooperatif ortağıdır. Sendikacılık Hizmet Alan Değil Üyesi ve üyesinin bakmakla yükümlü olduğu Ailesinin Haklarını arayan ve muhafaza eden bir Sivil Toplum kuruluşudur. Bu bilinç içerisinde ilk başta şube Başkanlığı ve Yönetimi ile birlikte oluşan organlarının büyük bir Sorumluğu vardır. Seçilecek Şube Başkanlığı şunu iyi bilmedir Eğer ki seçilerek üstleneceği görevi laikiyle yerine getirmediği zaman tüm üyelerin ve bakmakla yükümlü olduğu ailesinin hakkına girmiş olacaktır. Allah katında hesabı ağır olur. Aynı sorumluğu üstlenen ise bulunduğu kurumda delege seçilecek arkadaşlarımız bir çok üyemiz kendi haklarının aranması ve muhafaza edilmesi için Delege arkadaşa En iyi Hizmet edecek Şube Başkanını seçme yetkisi için vekaletini verecektir. Verilen vekaletin sorumluğu ağırdır insanın boynunun borcudur. Seçilecek Delege Arkadaşımız ise bu konuda Şube Başkanına oyunu kullanırken gerçekten doğru bir karar verip, yukarıda yazdığımız temel esasları taşıyacak hakkıyla liyakat sahibi ehline oyunu kullanacağına inanıyorum. Üyelerin oyu ile seçilecek Şube Başkanı ise En Büyük Sorumluluk almıştır. Hakkaniyetle yapamadığı yerde Hakkın Karşısında Hesabı Ağır olur.
Bugüne kadar gerçek manada Çözülmesi gereken sorunlarımız ve çözümleri, sosyal faaliyetlerle dolu bir Sendikacılık düşüncelerimiz İnşallah kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Sıkıntılar içerisinde dünü, bugünü yaşayan Biz Emekçiler olarak yarınlarımızın sıkıntısız, birliktelik içerisinde mutlu günlerimizi paylaştıkça çoğalan, hüzünlü günlerimizi paylaştıkça azalan, Şube Başkanlığı Seçimimizin şimdiden hepimize hayırlı olması, mutlu yarınların başlangıcı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden YEŞİLDER Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Toy ise yaptığı konuşmada “ Malatya’da genç kuşağın yetki ve sorumluluk almak için sahaya çıkıp, mücadele etmelerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Sivil toplum faaliyetleri bir bayrak yarışıdır. Ahmet Kardeşimiz  ilk gençlik yıllarlından bugüne kadar  bayrak yarışı içersinde yer alarak kendisini ispatlamıştır. İnanıyorum ki, şimdi talip olduğu görev ve sorumluluğu da en iyi şekilde yerine getirecektir. Allah yar ve yardımcısı olsun” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Malatya'da Yapı Güçlendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz
Başkan Çınar; Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz